top of page

BookSpot manifesto

source: Charles Hale

Elk boek is uniek. Ieder exemplaar. Want een boek is wat de lezer ervan maakt. 
Wat voor de één leest als een avontuur, is voor de ander een heftige romance. 
Een misdaadpuzzel kan verontrusten, maar ook ontspannen. 
Een biografie zal de één inspireren, terwijl de ander zich erover opwindt. 
De schrijver kadert, de lezer kleurt.        

 

Lezen verandert. Het verandert het verhaal, maar ook de lezer. Woorden kunnen verbinden en breken met het bekende en het onbekende. Kunnen passie oproepen, waarvan je niet wist dat je die had. Woorden in een volgorde, zinnen achter elkaar, maken mensen slimmer. En misschien zelfs gelukkiger. Lezen stimuleert empathie, leidt tot creativiteit en dieper denken. Omdat boeken een dieper antwoord kunnen geven op een vraag. Het verrijkt met nieuwe inzichten, ervaringen en kennis. Lezen helpt de samenleving verder. En dat is onze missie.

 

Boeken zijn er voor mensen. Zonder onderscheid, zonder voorkeur. Maar in een wereld met een zee aan boeken is het vinden de kunst. Verrast worden door een parel die je anders nooit gevonden had. Of niet wist dat je ‘m zocht.
Boeken uit de schaduw halen van die paar bestsellers die al het licht opeisen. 
Continu leren van wat een ander hart sneller doet kloppen. Voor een goed advies. 
Passie verbinden aan boeken.

 

En wij gaan verder. Verder in verantwoordelijkheid, verder in motivatie. Zo houden we boeken in leven, en bevorderen we het lezen onder jong en oud. Door boeken toegankelijk en bereikbaar te maken voor iedereen, gepassioneerd door hun verrijkend effect. Wij zijn een groep bevlogen mensen, en we zijn er voor iedereen. 

 

Wij zijn de plek voor boeken.

Wij zijn BookSpot

bottom of page